Marmurinis keksas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • sviestas RIMI BASIC
     300 g
  • cukrus RIMI BASIC
     350 g
  • miltai
     200 g
  • kiaušiniai
     5 vnt.
  • pienas RIMI BASIC
     150 ml
  • kakava
     30 g
  • kepimo milteliai
     7 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • baltasis šokoladas RIMI BASIC
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo.

Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.

1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.

Į sviestu pateptą formą pilkite pusę likusios šviesios tešlos, tuomet – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.

Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę, apie 45 minutes.

Kol kepa keksas, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso. Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis