Mangų ir aviečių desertas su maskarpone

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Mangų ir aviečių desertas su maskarpone

Ingredientai

Ingredientai:

  • karštas vanduo
     250 ml
  • tirpi kava
     2 šaukštas (-ai)
  • sausainiai piršteliai
     200 g
  • prinokę mangai
     2 vnt.
  • avietės
     125 g

Maskarponės sūrio kremui:

  • maskarponės sūris
     350 g
  • grietinė
     260 g
  • vanilinis cukrus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite kavos ir padėkite atvėsti. 

Mangus nulupkite. Vieną mango puselę supjaustykite plonomis riekelėmis, jas atidėkite papuošimui. Likusių mangų minkštimą sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės. 

Išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir vaniliniu cukrumi iki standumo. 

Ant taurių dugno dėkite maskarponės kremą. Sausainius pamirkykite kavoje ir  dėkite ant kremo. Ant sausainių dėkite maskarponės sūrio kremą ir trintus mangus. Procesą kartokite priklausomai nuo taurių aukštumo. Desertą sluoksniuoti pabaikite maskarponės sūriu. Papuoškite mangų riekelėmis ir avietėmis. Padėkite desertą kelioms valandoms šaltai.

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis