Makaronai su midijomis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Makaronai su midijomis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šviežios, nuvalytos midijos
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     
  • česnakas
     1 vnt.
  • raudona aitrioji paprika
     1 vnt.
  • ančiuvių filė
      1 vnt.
  • konservuoti arba šviežūs pjaustyti pomidorai
     400 g
  • baltas sausas vynas
     100 ml
  • viso grūdo makaronai
     240 g
  • petražolės
      ryšulėlis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Midijas nuvalykite, pašalinkite nešvarumus ir išrinkite prasivėrusias kriaukleles. Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai kapotą česnaką (2 skilteles) su smulkiai kapota aitriąja paprika, sudėkite ančiuvio filė ir kaitinkite trindami šaukštu, kol ji ištirps. Sudėkite į keptuvę pomidorus, supilkite vyną, pakaitinkite kol užvirs.

Tada sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir kaitinkite, kol midijos pilnai atsivers. Išrinkite ir išmeskite neatsidariusias midijas. Dalį midijų išvaduokite iš kriauklelių, dalį geldelių palikite papuošimui.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nusausinkite ir sumaišykite su paruoštu padažu. Patiekdami pabarstykite petražolėmis.

Panašūs receptai