Lašišų vėrinukai su citrinomis

  • Gaminimas 2h 15min
  • Vidutinis
Lašišų vėrinukai su citrinomis

Ingredientai

Ingredientai

  • šviežia lašišų filė
     500 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • citrina
     2 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • raudonėlis
     3 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • krapai
      1 ryšulėlis
  • vyšniniai pomidorai
      8 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite žuvies filė gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Supjaustykite svogūną. Sudėkite žuvį ir svogūnus į plastikinį maišelį.

Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis (3 šaukštus šviežiai spaustų), smulkintą česnaką (4 skilteles), raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite šaldytuve kelioms valandoms pasimarinuoti.

Išėmę iš marinato žuvį, citriną supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus perpjaukite perpus ir verkite ant vandenyje pamirkytų (kad nedegtų) medinių iešmelių. Kepkite ant grotelių (galima ir ant gerai įkaitintos orkaitės grotelių) 8–12 minučių, dažnai vartydami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu. Pabarstykite krapais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas