Lašišos Pho sriuba

  • Gaminimas 4h 20min
  • Lengvas
Lašišos Pho sriuba
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

Sultiniui

  • Lašišos kaulai ir galva
      Vikas, kas liko po filiavimo
  • Morka
     1 vnt.
  • Salierų stiebai
     3 vnt.
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Laurų lapai
     4 vnt.
  • Kvapieji pipirai
     5 vnt.
  • Cinamono lazdelės
     2 vnt.
  • Imbierų šaknys
      3 cm
  • Kardamonų ankštys
     5 vnt.
  • Raudonos aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • Druska
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     3 l

Sriubai

  • Sultinys
     500 ml
  • Ryžių makaronai
     100 g
  • Lašiša
      150-200g lašišos (likusios po sultinio virimo arba keptos atskirai)
  • Ridikėliai
     1 sauja (-os)
  • Cukinija
     0.25 vnt.
  • Fasuotas bazilikas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuota kalendra
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuoti svogūnų laiškai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Fasuota mėta
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Aitriųjų paprikų padažas UNI-EAGLE SRIRACHA
      Patiekimui
  • Žaliosios citrinos
     1 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viską sudėkite į puodą ir užvirkite.

Sumažinkite ugnį, kad vos burbuliuotų ir virkite 3-4 val.

Leiskite atvėsti ir nukoškite.

Lašišos galvoje ir ant kaulų bus likę mėsos - ją pirštais atskirkite ir panaudokite sriubai.

Pagal instrukciją paruoškite makaronus.

Plonai supjaustykite cukiniją ir ridikėlius, susmulkinkite žoleles.

Į dubenį dėkite makaronus, lašišą, daržoves, užpilkite karštu sultiniu.

Ant viršaus berkite žoleles ir pagal skonį sriracha padažo bei laimo sulčių.

Panašūs receptai

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas

Šaltibarščiai

15min • Lengvas

Makaronų apkepas

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas