Lašiša, kepta sluoksniuotoje tešloje

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Lašiša, kepta sluoksniuotoje tešloje

Ingredientai

  • Šaldyti smulkinti špinatai porcijomis RIMI
     400 g
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Lašišos file
     500 g
  • Greitai užšaldyta sluoksniuota tešla RIMI
     250 g
  • Bazilikų PESTO padažas SELECTION BY RIMI
     50 g
  • Plaktas kiaušinis
     1 vnt.
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 g
  • Bazilikas vazonėlyje
     
  • Citrinos
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paprastą, bet įspūdingą patiekalą pagaminsite traškios sluoksniuotos tešlos kevale iškepę lašišą kartu su špinatais ir pesto.

Atšildytus špinatus ir česnakus pakepinkite aliejuje apie 5 minutes, kol skystis nugaruos. Suberkite citrinos žievelę ir pagardinkite druska bei pipirais.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
Lašišos file (be odos) apibarstykite druska. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos išdėliokite lašišos filė, užtepkite pesto ir uždenkite kepintais špinatais.
Sluoksniuotoje tešloje įpjaustykite maždaug ½ cm pločio juosteles ir užlenkite ant lašišos. Suspauskite kraštus ir užlenkite. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitės viduryje 25-35 minutes, kol pagels, o vidaus temperatūra pasieks 54-56°C.
Padažas: sumaišykite grietinę su smulkintu baziliku ir pagardinkite druska bei pipirais.
Lašišą patiekite su padažu ir citrinos griežinėliais, o geriausia – su jūsų pasirinktomis žaliomis salotomis ar bulvėmis.

Panašūs receptai