Kroketai su bulvėmis ir žuvimi

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • bulvės
     230 g
  • lydekos filė
     240 g
  • kvietiniai miltai
     50 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • džiūvėsėliai
     1 sauja (-os)
  • aliejus
     0.7 l

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bulves. Virtas bulves sumalkite ar sugrūskite. Atvėsinkite.

Jūros lydeką nuvarvinkite (jei ji šaldyta ir atitirpinta) ir sumalkite.

Į sumaltas bulves dėkite sumaltą jūros lydekos filė, kiaušinį, miltus ir prieskonius: druską, pipirus ir kitus patinkančius prieskonius. Masę gerai išmaišykite.

Gnybkite šiek tiek masės ir rankomis formuokite (apie 50-60 g) kukuliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose.

Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite kroketus ir virkite apie 5 min, kol gražiai apkeps. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Išgriebtas karštus kroketus sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Panašūs receptai