Kroketai su bulvėmis ir žuvimi
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
-
bulvės230 g
-
lydekos filė240 g
-
kvietiniai miltai50 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
džiūvėsėliai1 sauja (-os)
-
aliejus0.7 l
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite bulves. Virtas bulves sumalkite ar sugrūskite. Atvėsinkite.
Jūros lydeką nuvarvinkite (jei ji šaldyta ir atitirpinta) ir sumalkite.
Į sumaltas bulves dėkite sumaltą jūros lydekos filė, kiaušinį, miltus ir prieskonius: druską, pipirus ir kitus patinkančius prieskonius. Masę gerai išmaišykite.
Gnybkite šiek tiek masės ir rankomis formuokite (apie 50-60 g) kukuliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose.
Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite kroketus ir virkite apie 5 min, kol gražiai apkeps. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.
Išgriebtas karštus kroketus sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.