Kopūstų ir kalakutienos sluoksniuotis

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Kopūstų ir kalakutienos sluoksniuotis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kopūstai
     1.5 kg
  • kalakutienos faršas
     1 kg
  • virti ryžiai
     200 g
  • susmulkintas geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • druska
     2 šaukštelis (-iai)
  • malti juodieji pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • karštai rūkyta supjaustyta kiaulienos šoninė
     100 g
  • geltonoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • parmezanas arba čederis (pagal skonį)
     40 g
  • pomidorų padažas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasiruoškite kopūstą: išskobkite kopūsto kotą, tada kopūsto galvą dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite ir vis patikrindami kas kelias minutes atsargiai nuimkite po vieną viršutinį suminkštėjusį lapą. Taip virkite, kol nuimsite visus kopūsto lapus. Kol kas juos atidėkite į šalį.

Į didelį dubenį suverskite kalakutienos faršą, į jį įmuškite kiaušinius, sudėkite susmulkintus svogūnus ir geltonąją papriką, kiaulienos šoninės griežinėlius, virtus ryžius, česnaką (4 skilteles), druską ir pipirus. Viską lengvai permaišykite.

Pastaba. Svogūnus ir kiaulienos šoninę, prieš dėdami į dubenį kartu su kitais ingredientais, galite apkepti.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Vietoj kepimo popieriaus skardą galite ištepti aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Pirmiausia dėkite du sluoksnius kopūsto lapų. Pusę kalakutienos masės paskleiskite ant kopūsto lapų, suformuodami lygų sluoksnį. Paskui ant viršaus dėkite dar du sluoksnius kopūsto lapų. Sukrėskite likusią kalakutienos masės dalį ir paskleiskite suformuodami lygų sluoksnį. Galiausiai ant viršaus vėl dėkite du sluoksnius kopūsto lapų.

Paruoštą sluoksniuotį uždenkite aliuminio folija ir kepkite 1 val. 30 min. Tada atidenkite, pabarstykite tarkuotu parmezanu arba čederiu ir kepkite dar 10–12 minučių, kol kiaulienos šoninės gabaliukai lengvai apskrus.

Prieš supjaustydami sluoskniuotį išimkite skardą iš orkaitės ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.

Patiekite su mėgstamu pomidorų padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis