Klasikinis šukučių receptas vyno ir grietinėlės padaže
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Jūrų šukutės15 vnt.
-
Virtos krevetės200 g
-
Sviestas RIMI100 g
-
Baltasis vynas100 ml
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI100 ml
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Citrinos sultys2 šaukštelis (-iai)
-
Krakmolas1 šaukštelis (-iai)
-
Rozmarinai1 Šakelė
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Krapai ar kitos mėgstamos žolelės1 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei niekada negaminote jūrų šukučių, pradėkite nuo paprasto klasikinio recepto. Panašiai kaip ir kitoms jūrų gėrybėms, šiam moliuskui labai tinka tradicinis vyno ir grietinėlės padažas.
Pirmiausia pamarinuokite jūrų šukutes. Išėmę jas iš kriauklelių nuplaukite, nusausinkite, palaistykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir palikite 20 minučių.
Kol šukutės marinuojamos, pasigaminkite padažą. Smulkintus česnakus apkepkite ant sviesto, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite virtas krevetes, įpilkite vyno ir pakaitinkite. Supilkite grietinėlę ir suberkite smulkintus krapus. Padažą sutirštinkite krakmolu.
Dabar atėjo metas pačioms jūrų šukutėms – joms paruošti daug laiko nereikia. Įkaitinę keptuvėje sviestą, apkepkite moliuskus iš abiejų pusių po pora minučių. Turi susidaryti plutelė, bet labai svarbu neperkepti. Patikrinkite, ar iškepė – prapjovus peiliu, pjūvio vietoje nebeturi matytis pilkos mėsos. Prieš kepdami galite apvolioti šukutes miltuose, bet tai nebūtina, nes kepti reikia tikrai trumpai.
Į lėkštę sudėkite šukučių geldeles, supilstykite į jas padažą, o ant viršaus sudėliokite apkeptas šukutes. Pabarstykite smulkintomis paprikomis, rozmarinų lapeliais ir ragaukite. Ko gero, tikrai norėsite pakartoti!
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.