Keptos kalakutų šlaunelės su apelsinais ir moliūgų tyre

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Keptos kalakutų šlaunelės su apelsinais ir moliūgų tyre

Ingredientai

  • česnakas
     1 vnt.
  • kalakutų šlaunelės
     1 kg
  • apelsinai
     2 vnt.
  • rozmarinai
      pagal skonį
  • petražolės
      pagal skonį
  • lauro lapai
     1 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnai „Shallot“
     250 g
  • bulvės
     8 vnt.
  • vištienos sultinys
     500 ml
  • sviestinis moliūgas
     1 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Žoleles sukapokite. Kalakutų šlauneles įtrinkite žolelėmis, česnaku, užtarkuokite apelsino žievelės, pagardinkite druska ir pipirais, pašlakstykite 1 apelsino sultimis ir 1 šaukštu aliejaus, įdėkite lauro lapą. Kalakutų šlauneles palaikykite šaltai bent 1 valandą.

Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Valgomuosius svogūnėlius nulupkite ir perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Permaišykite. Į kepimo indą taip pat sudėkite kalakutų šlauneles, supjaustyto 1 apelsino kubelius, supilkite vištienos sultinį. 

Indą uždenkite aliuminio folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę 30 minučių. Aliuminio foliją nuimkite nuo indo ir dar pakepkite 10 minučių.

Gaminkite moliūgo tyrę. Moliūgą supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas. Pabarstykite pipirų, muskatų ir druskos. Moliūgą kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 30 minučių. Iškeptą moliūgo minkštąją dalį išskaptuokite su šaukštu, dėkite sviesto ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė