Kepti obuoliai su migdolais, karameliniu padažu ir ledais
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
migdolai200 g
-
kambario temperatūros sviestas50 g
-
kiaušinių tryniai2 vnt.
-
dideli obuoliai3 vnt.
Karamelinis padažas
-
cukrus RIMI100 g
-
plakamoji grietinėlė100 ml
-
Agavų sirupas100 ml
Patiekimas
-
vaniliniai ledaipagal skonį
-
Purškiama grietinėlėpagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Sumaišykite migdolus, sviestą ir kiaušinio trynį.
Padalinkite ir išimkite šerdis iš obuolių. Sudėkite juos į orkaitei tinkamą formą prapjautu paviršiumi į viršų. Šerdies ertmę užpildykite migdolų mase.
Įdėkite skardą į orkaitę 20 minučių arba tol, kol migdolų masė įgaus gražią spalvą
Sumaišykite cukrų, grietinėlę ir sirupą plačiame puode storu dugnu. Gerai užvirinkite mišinį, kol temperatūra bus 115 °C.
Patiekite obuolius su karštu karameliniu padažu ir ledais ar plakta grietinėle.