Kepti burokėliai su vištų kepenėlėmis

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Kepti burokėliai su vištų kepenėlėmis

Ingredientai

Ingredientai burokėliams:

  • Burokėliai
     8 vnt.
  • Rozmarinas
      2 šlakeliai
  • Čiobreliai
      3 šlakeliai
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • Balzaminis actas
     4 šaukštas (-ai)
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Ingredientai vištų kepenėlėms:

  • Viščiukų broilerių kepenėlės
     700 g
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Balzaminis actas
     5 šaukštas (-ai)
  • Garstyčių milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Tarkuoto imbiero šaknis
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Čiobrelių lapeliai papuošimui
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite burokėlius ir virkite juos pasūdytame vandenyje 40 minučių. Atvėsinkite.

Pastaba: burokėlius galite išsivirti iš vakaro.

Nuplaukite ir nuvalykite kepenėles. Nupjaustykite visas baltas jungiamąsias dalis. Kepenėlių gabaliukai turi būti panašaus dydžio – jei reikia, kai kuriuos gabaliukus perpjaukite.

Paruoškite marinatą kepenėlėms: alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, garstyčias, tarkuotą imbierą sumaišykite dubenyje. Paskaninkite druska ir pipirais. Šiame marinate 30-čiai minučių palikite pasimarinuoti kepenėles. Kol marinuojasi kepenėlės, paruoškite kepti burokėlius.

Burokėlius nulupkite ir supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Suverskite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.

Į trintuvą sudėkite 3 nuluptas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelių lapelius, supilkite alyvuogių aliejų ir balzaminį actą, įdėkite medaus ir sutrinkite viską iki vientisos masės. 

Gautą padažą užpilkite ant burokėlių. Pabarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę 20-čiai minučių.

Vieną sluoksnį paruoštų kepenėlių dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Stenkitės, kad kepenėlės nebūtų labai sugrūstos – paskleiskite jas plačiau. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių. Kepti reikia tiek, kad kepenėlėse neliktų kraujo, tačiau jos neturi ir per daug išdžiūti. Stenkitės neperkepti kepenėlių, nes tada jos bus nepataisomai sugadintos.

Į lėkštes pirmiausia dėkite burokėlius, ant viršaus – kepenėles. Papuoškite čiobrelių lapeliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis