
Kepti burokėliai su vištų kepenėlėmis
-
Paruošimas 40min , Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai burokėliams:
-
Vidutinio dydžio burokėliai8 vnt.
-
Rozmarinas2 šlakelis (-iai)
-
Čiobrelių3 šlakelis (-iai)
-
Česnakas3 skiltelė (-ės)
-
Alyvuogių aliejus4 valg. šaukštas (-ai)
-
Balzaminis actas4 valg. šaukštas (-ai)
-
Medus2 valg. šaukštas (-ai)
-
Druska
-
Pipirai
Ingredientai vištų kepenėlėms:
-
Vištų kepenėlės700 g
-
Alyvuogių aliejus3 valg. šaukštas (-ai)
-
Medus2 valg. šaukštas (-ai)
-
Balzaminis actas5 valg. šaukštas (-ai)
-
Garstyčių milteliai1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
Tarkuoto imbiero šaknis1 valg. šaukštas (-ai)
-
Druska
-
Pipirai
-
Čiobrelių lapelių papuošimui
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite burokėlius ir virkite juos pasūdytame vandenyje 40 minučių. Atvėsinkite.
Pastaba: burokėlius galite išsivirti iš vakaro.
Nuplaukite ir nuvalykite kepenėles. Nupjaustykite visas baltas jungiamąsias dalis. Kepenėlių gabaliukai turi būti panašaus dydžio – jei reikia, kai kuriuos gabaliukus perpjaukite.
Paruoškite marinatą kepenėlėms: alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, garstyčias, tarkuotą imbierą sumaišykite dubenyje. Paskaninkite druska ir pipirais. Šiame marinate 30-čiai minučių palikite pasimarinuoti kepenėles. Kol marinuojasi kepenėlės, paruoškite kepti burokėlius.
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Suverskite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.
Į trintuvą sudėkite nuluptas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelių lapelius, supilkite alyvuogių aliejų ir balzaminį actą, įdėkite medaus ir sutrinkite viską iki vientisos masės.
Gautą padažą užpilkite ant burokėlių. Pabarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę 20-čiai minučių.
Vieną sluoksnį paruoštų kepenėlių dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Stenkitės, kad kepenėlės nebūtų labai sugrūstos – paskleiskite jas plačiau. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių. Kepti reikia tiek, kad kepenėlėse neliktų kraujo,
tačiau jos neturi ir per daug išdžiūti. Stenkitės neperkepti kepenėlių, nes tada jos bus nepataisomai sugadintos.
Į lėkštes pirmiausia dėkite burokėlius, ant viršaus – kepenėles. Papuoškite čiobrelių lapeliais.