Keptas triušis su rozmarinais ir polenta

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 1h 20min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • triušio skerdenėlė
     1 vnt.
  • rozmarinas
     1 šakelė (-ės)
  • šalavijas
     1 šakelė (-ės)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • pankolių sėklos
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • vytintas kumpis (Parmos, serano arba kt.)
     80 g

Kukurūzų košė (polenta)

  • kukurūzų kruopos
     300 g
  • vanduo
     1 l
  • pienas
     0,5 l
  • džiovinti pomidorai
     50 g
  • rikotos sūris
     125 g
  • špinatai
     50 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia išimkite visus triušio kaulus:

a. Perkirpkite ties krūtinkaulio viduriu.

b. Atskirkite kaulus nuo užpakalinių kojų šlaunų.

c. Pašalinkite nugarkaulį.  

d. Atskirkite kaulus nuo priekinių kojų šlaunų. 
 

Ant maistinės plėvelės dėkite vytintą kumpį, tada triušį be kaulų. Triušį įtrinkite smulkiai kapotais prieskoniais: rozmarinais, šalavijais, česnakais, pankolių sėklomis, druska ir pipirais. 

Padarykite vyniotinį tvirtai susukdami mėsą. Vyniotinį susukite į foliją ir dėkite į skardą. Į skardą įpilkite apie 250 ml vandens ir šaukite į orkaitę. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. ar 1 val. 20 min. 

 Kol kepa triušio vyniotinis, pasigaminkite  kukurūzų košę (polentą). Giliame puode užvirkite vandenį ir pieną. Po truputį berkite kruopas nuolat maišydami. Virkite ant mažos kaitros apie 2 min. Nuimkite nuo viryklės, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, rikotos sūrį, špinatus. Išmaišykite. Dėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 10–15 min.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.