Keptas karpis su „Kindzmari“ padažu

  • Gaminimas 55min
  • Vidutinis
Keptas karpis su „Kindzmari“ padažu

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • karpis
     1.5 kg

Žuvies marinavimo ingredientai

  • druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Padažo ingredientai

  • kalendra
     100 g
  • petražolės
     50 g
  • žalioji paprika
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • natūralios granatų sultys
      50 g.
  • kalendrų sėklos
     1 šaukštelis (-iai)
  • kvapieji ir juodieji pipirai
      pagal skonį
  • kajeno pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išskroskite karpį, nuskuskite žvynus ir nuplaukite. Įtrinkite žuvį druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir pamarinuokite bent 15 min.

Tuomet pašaukite karpį į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.

Pasigaminkite padažą: susmulkinkite kalendras, petražoles, papriką ir česnaką (2 skilteles). Suberkite likusius padažo ingredientus ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Plakdami įpilkite šlakelį vandens: padažas bus vientisesnis.

Karpį patiekite su padažu ir mėgstamu garnyru. Prie šio patiekalo garnyrui tinka šviežios salotos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas