Kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais troškintais kopūstais

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais troškintais kopūstais

Ingredientai

Šoninei:

  • kiaulienos šoninė su šonkauliais
     3 kg
  • briuselio kopūstai
     500 g
  • virti burokėliai
     500 g
  • čiobreliai
     3 vnt.
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Troškintiems raudongūžiams kopūstams:

  • raudongūžis kopūstas
     1 kg
  • obuoliai
     2 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • sviestas
     50 g
  • cinamono lazdelė
     1 vnt.
  • malti gvazdikėliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti muskatų riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • rudasis cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • vyno actas
     80 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite mėsą. Šoninės odą aštriu peiliu įpjaukite 1 cm dydžio langeliais. Mėsą iš visų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apvyniokite kepimo folija ir palikite šaldytuve marinuotis 2 dienas. 

Į kepimo skardą įpilkite 500 ml vandens ir dėkite šoninę oda aukštyn. Po mėsos apačia padėkite mažą, karščiui atsparią lėkštutę arba susuktą iš folijos rutulį. Šoninę uždenkite kepimo folija. Mėsą pašaukite į įkaitintą iki 230 °C orkaitę kepti 30 min. Tuomet nuimkite foliją ir sumažinę kaitrą iki 180 °C kepkite dar 1 val. 10 min. 

Paruoškite raudongūžius kopūstus. Kopūstą smulkiai sukapokite. Obuolius ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės kaitros apkepkite svogūną su sviestu. Suberkite prieskonius: cinamoną, gvazdikėlius, muskatus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite kopūstus, obuolius, supilkite actą, 250 ml vandens ir sumažinę kaitrą troškinkinte 1 val. 25 min. Pabarstykite druska ir pipirais. 

Paruoškite garnyrą. Pasūdytame vandenyje pavirkite 5 min. perpus perpjautus briuselio kopūstus ir nukoškite. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite pipirais ir čiobreliais. Virtus burokėlius stambiai supjaustykite. Juos apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite čiobreliais. Paruoštus briuselio kopūstus ir burokėlius dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 10 minučių, kol apskrus. 

Iškepusią mėsą palikite 20 min. Ją supjaustykite išilgai šonkaulių. 

Patiekite su troškintais raudongūžiais kopūstais, briuselio kopūstais ir burokėliais.

Panašūs receptai

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė