Keksiukai su sūriu, cukinija ir tunu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • miltai
     50 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • vidutinio dydžio (300 g) cukinija
     1 vnt.
  • tunas savo sultyse
     80 g
  • sūris be laktozės, 15 proc.
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • pienas be laktozės
     75 ml
  • kepimo milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • susmulkinti krapai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • jūros druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia nuplaukite cukinijas. Supjaustykite jas mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pabarstykite druska. Palikite 10 minučių pastovėti, tada nusunkite susidariusias sultis.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atskirai išplakite kiaušinius su pienu, tada sudėkite susmulkintą arba
sutarkuotą stambia tarka cukiniją, įdėkite sutarkuotą sūrį be laktozės ir išmaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir smulkiai supjaustytus krapus. 

Suverskite tuną, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Paruoštą tešlą išpilstykite į keksiukų kepimo formeles.

Kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Keksiukus galite patiekti tiek karštus, tiek šaltus.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.