Karšto vyno gėrimas su apelsinais ir spanguolėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Karšto vyno gėrimas su apelsinais ir spanguolėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Nealkoholinis vynas BERRY GOOD PUNSCH
     750 ml
  • apelsinai
     3 vnt.
  • karšto vyno prieskonių mišinys
     1 pakuotė (-ės)
  • rudasis cukrus
     50 g
  • šviežios spanguolės
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apelsinus supjaustykite plonais žiedeliais. 

 Į puodą supilkite vyną, suberkite prieskonius, cukrų, apelsinų žiedelius. Pakaitinkite 10 min. retkarčiais pamaišydami. Stebėkite, kad gėrimas neužvirtų. 

Patarimas: jei neturite karšo vyno prieskonių mišinio, naudokite šiuos prieskonius: 4 anyžių žvaigždeles, 6 gvazdikėlius, 1 šaukštelį imbiero, žiupsnelį muskatų, cinamono lazdelę ir apelsinų žieveles.
 

Gėrimą nukelkite nuo kaitros. Suberkite spanguoles ir uždengę puodą 10 min. leiskite gėrimui pribręsti. 

Karštą vyną išpilstykite į taures.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė