Karpis azijietiškai

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Karpis azijietiškai

Ingredientai

  • Mandarinai
     3 vnt.
  • Paprastasis karpis
     1 kg
  • Druska
     2 šaukštelis (-iai)
  • Imbierų šaknys
     4 šaukštas (-ai)
  • Česnakai
     1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnų laiškai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Bulvių krakmolas
     3 šaukštas (-ai)
  • Sezamų aliejus ICA ASIA
     200 ml
  • Šeris (Cheresas)
     3 šaukštas (-ai)
  • Austrių padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • Aštrus padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Vištienos sultinys
     100 ml

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Mandarinus nulupkite ir 15-20 minučių pamerkite į vandenį, kol suminkštės. Tada supjaustykite.

Iš abiejų karpio pusių padarykite 4 ilgus įpjovimus (karpis turėtų būti išdarinėtas, žvynai nuskusti) ir įtrinkite druska. Į žuvies pilvą įdėkite 1 a.š. susmulkinto imbiero, 1 a.š. susmulkinto česnako, 2 arb. sojos padažo ir saujos smulkintų svogūnų. Pabaigoje pabarstykite žuvį krakmolu.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite karpį iš abiejų pusių po 6 minutes, kad odelė taptų auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės ir išdžiovinkite žuvį ant popierinio rankšluosčio.

Dalį aliejaus išpilkite iš keptuvės, palikdami 2 v.š.. Dar kartą įkaitinkite aliejų, suberkite pusę likusių svogūnų, likusį česnaką, imbierą, mandarinų žieveles ir maišydami pakepinkite 1 min. Supilkite šerio, austrių, čili ir sojų padažus, cukrų, vištienos sultinį, gerai išmaišykite ir suberkite karpį. Uždėkite dangtį ir troškinkite 15 minučių. Sudėkite mandarinų griežinėlius ir patroškinkite dar 2-3 minutes.

Patiekite karštą, apibarstę likusiais laiškiniais svogūnais.

Jei neturite didelės keptuvės su dangčiu, karpį galima kepti ir 200-250 laipsnių orkaitėje, atskirai paruošiant padažą ir užpilant ant žuvies, kuri dedama į kepimo skardą. Uždenkite folija ir kepkite 1 val. Patiekite su ryžiais arba makaronais.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis