Karamelinis flanas su mandarinais

  • Gaminimas 4h 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

  • cukrus
     125 g
  • mandarino žievelė
     2 vnt.
  • cinamono lazdelė
     2 vnt.
  • gvazdikėliai
     6 vnt.
  • kvapieji pipirai
     3 vnt.
  • cukrus
     120 g
  • plakamoji grietinėlė
     350 ml
  • mandarinų sultys
     50 ml
  • kiaušiniai
     4 vnt.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

125 g cukraus kaitinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, kol jis ištirps į sirupą.
Gautą sirupą supilkite į nedidelius „Creme Brulee” indelius. Palikite atvėsti ir sustingti.
Nulupkite dviejų mandarinų žieveles. Sudėkite į puodą.
Sudėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, pipirus ir 120 g cukraus.
Supilkite grietinėlę.
Užvirkite grietinėlės ir prieskonių mišinį. Išjunkite kaitrą ir leiskite atvėsti (apie 10 min).
Į atvėsusią grietinėlę supilkite šviežiai spaustas mandarinų sultis ir vėl užkaitinkite.
Atskirame dubenėlyje gerai išplakite kiaušinius.
Į kiaušinio plakinį supilkite per sietelį nukoštą grietinėlę su prieskoniais.
Gautą masę supilkite ant jau sustingusio cukraus sirupo.
Pripildytus „Creme Brulee” indelius sustatykite į kepimo indą, į jį, iki pusės, pripilkite verdančio vandens.
Pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min.

Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti (apie 4 val).

Prieš patiekdami, indelius trumpam pamerkite į karštą vandenį, kad atšoktų nuo indo kraštų. Išimkite apversdami.
Papuoškite šviežiai tarkuota mandarinų arba apelsinų žievele.

Panašūs receptai

Medaus pyragas

1h 10min • Vidutinis

Kakava su zefyrais

15min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).