Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Karamelinis flanas su mandarinais
-
Gaminimas 4h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
cukrus125 g
-
mandarino žievelė2 vnt.
-
cinamono lazdelė2 vnt.
-
gvazdikėliai6 vnt.
-
kvapieji pipirai3 vnt.
-
cukrus120 g
-
plakamoji grietinėlė350 ml
-
mandarinų sultys50 ml
-
kiaušiniai4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
125 g cukraus kaitinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, kol jis ištirps į sirupą.
Gautą sirupą supilkite į nedidelius „Creme Brulee” indelius. Palikite atvėsti ir sustingti.
Nulupkite dviejų mandarinų žieveles. Sudėkite į puodą.
Sudėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, pipirus ir 120 g cukraus.
Supilkite grietinėlę.
Užvirkite grietinėlės ir prieskonių mišinį. Išjunkite kaitrą ir leiskite atvėsti (apie 10 min).
Į atvėsusią grietinėlę supilkite šviežiai spaustas mandarinų sultis ir vėl užkaitinkite.
Atskirame dubenėlyje gerai išplakite kiaušinius.
Į kiaušinio plakinį supilkite per sietelį nukoštą grietinėlę su prieskoniais.
Gautą masę supilkite ant jau sustingusio cukraus sirupo.
Pripildytus „Creme Brulee” indelius sustatykite į kepimo indą, į jį, iki pusės, pripilkite verdančio vandens.
Pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min.
Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti (apie 4 val).