Karamelinis flanas su mandarinais

  • Gaminimas 4h 30min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • cukrus
     125 g
  • mandarino žievelė
     2 vnt.
  • cinamono lazdelė
     2 vnt.
  • gvazdikėliai
     6 vnt.
  • kvapieji pipirai
     3 vnt.
  • cukrus
     120 g
  • plakamoji grietinėlė
     350 ml
  • mandarinų sultys
     50 ml
  • kiaušiniai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

125 g cukraus kaitinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, kol jis ištirps į sirupą.
Gautą sirupą supilkite į nedidelius „Creme Brulee” indelius. Palikite atvėsti ir sustingti.
Nulupkite dviejų mandarinų žieveles. Sudėkite į puodą.
Sudėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, pipirus ir 120 g cukraus.
Supilkite grietinėlę.
Užvirkite grietinėlės ir prieskonių mišinį. Išjunkite kaitrą ir leiskite atvėsti (apie 10 min).
Į atvėsusią grietinėlę supilkite šviežiai spaustas mandarinų sultis ir vėl užkaitinkite.
Atskirame dubenėlyje gerai išplakite kiaušinius.
Į kiaušinio plakinį supilkite per sietelį nukoštą grietinėlę su prieskoniais.
Gautą masę supilkite ant jau sustingusio cukraus sirupo.
Pripildytus „Creme Brulee” indelius sustatykite į kepimo indą, į jį, iki pusės, pripilkite verdančio vandens.
Pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min.

Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti (apie 4 val).

Prieš patiekdami, indelius trumpam pamerkite į karštą vandenį, kad atšoktų nuo indo kraštų. Išimkite apversdami.
Papuoškite šviežiai tarkuota mandarinų arba apelsinų žievele.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis