Karamelinis flanas su mandarinais

  • Gaminimas 4h 30min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • cukrus
     125 g
  • mandarino žievelė
     2 vnt.
  • cinamono lazdelė
     2 vnt.
  • gvazdikėliai
     6 vnt.
  • kvapieji pipirai
     3 vnt.
  • cukrus
     120 g
  • plakamoji grietinėlė
     350 ml
  • mandarinų sultys
     50 ml
  • kiaušiniai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

125 g cukraus kaitinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, kol jis ištirps į sirupą.
Gautą sirupą supilkite į nedidelius „Creme Brulee” indelius. Palikite atvėsti ir sustingti.
Nulupkite dviejų mandarinų žieveles. Sudėkite į puodą.
Sudėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, pipirus ir 120 g cukraus.
Supilkite grietinėlę.
Užvirkite grietinėlės ir prieskonių mišinį. Išjunkite kaitrą ir leiskite atvėsti (apie 10 min).
Į atvėsusią grietinėlę supilkite šviežiai spaustas mandarinų sultis ir vėl užkaitinkite.
Atskirame dubenėlyje gerai išplakite kiaušinius.
Į kiaušinio plakinį supilkite per sietelį nukoštą grietinėlę su prieskoniais.
Gautą masę supilkite ant jau sustingusio cukraus sirupo.
Pripildytus „Creme Brulee” indelius sustatykite į kepimo indą, į jį, iki pusės, pripilkite verdančio vandens.
Pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min.

Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti (apie 4 val).

Prieš patiekdami, indelius trumpam pamerkite į karštą vandenį, kad atšoktų nuo indo kraštų. Išimkite apversdami.
Papuoškite šviežiai tarkuota mandarinų arba apelsinų žievele.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė