Kalėdinis sūrio pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Kalėdinis sūrio pyragas

Ingredientai

Kremui

  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     4 vnt.
  • Cukrus RIMI
     140 g
  • Kukurūzų krakmolas
     3 šaukštas (-ai)
  • Kreminis sūris ICA
     400 g
  • Grietinė RIMI SMART
     200 g
  • Citrinos sultys
     1 šaukštelis (-iai)

Viršui

  • Grietinė RIMI SMART
     100 g
  • Šilauogės RIMI ir Avietės RIM
     400 g

Pagrindui

  • Imbieriniai sausainiai
     400 g
  • Sviestas RIMI SMART
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumalkite imbierinius sausainius ir supilkite ištirpintą sviestą.
Pyrago formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Paskleiskite sausainių masę tiek ant formos pagrindo, tiek ant šonų, paspauskite!
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu, išmaišykite.
Sudėkite kreminį sūrį, grietinę ir įpilkite citrinų sulčių. Viską sumaišykite ir supilkite į formą.
Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Atvėsinkite, užpilkite kremą ir palikite per naktį sustingti šaldytuve.
Pyragą apibarstykite uogomis ir išimkite iš formos.
Galima papuošti mėtų lapeliais ir apibarstyti cukraus pudra.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė