Juodųjų lęšių sriuba

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Juodųjų lęšių sriuba

Ingredientai

Ingredientai

  • Jautienos mentė
     400 g
  • Malta paprika
     1 šaukštas (-ai)
  • Kajeno aitriosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakų granulės
     1 šaukštas (-ai)
  • Morkos
     1 vnt.
  • Pastarnokai
     1 vnt.
  • Salierų šaknys
     0.2 vnt.
  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Jautienos sultinys
     3 l
  • Pomidorų pasta
     1.4 šaukštas (-ai)
  • Juodieji lęšiai
     220 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Mėsą ir daržoves supjaustykite mažais kubeliais.

Pagardinkite mėsą prieskoniais ir pakepinkite puode su lydytu sviestu.

Suberkite daržoves ir šiek tiek patroškinkite, tada supilkite pomidorų pastą ir sultinį.

Kai sultinys pradės virti, supilkite lęšius ir virkite dar mažiausiai 40 minučių, kol gausis sriubos konsistencija.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas