Juodieji ryžiai su putpelių kiaušiniais ir saldžiųjų bulvių koše

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Juodieji ryžiai su putpelių kiaušiniais ir saldžiųjų bulvių koše

Ingredientai

  • putpelių kiaušiniai
     12 vnt.
  • juodieji ryžiai
     200 g
  • valgomieji batatai
     3 vnt.
  • ciberžolės
     2 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • daržovių sultinys
     500 ml
  • špinatai
     100 g
  • gražgarstės
     100 g
  • pistacijos
     100 g

Žolelių padažui:

  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • agavų sirupas
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Valgomuosius batatus (dar kitaip vadinamus saldžiosiomis bulvėmis) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Puodą įkaitinkite su aliejumi, sudėkite supjaustytas saldžiąsias bulves, suberkite ciberžoles, susmulkintą česnaką, supilkite daržovių sultinį. Troškinkite bulves, kol jos suminkštės, o skystis susigers. Išvirtas saldžiąsias bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės, pagardinkite druska, pipirais.

Išvirkite juoduosius ryžius pagal nuro - dytą instrukciją ant pakelio.

Putpelių kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite. Kai tik vanduo užvirs, kiaušinius išimkite. Nulupkite. Galite kiaušinius virti be lukšto, tik į vandenį įpilkite 1 šaukštą acto.

. Pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, agavų sirupą, susmulkintus petražolių lapelius, druską.

Špinatus nuplikykite karštu vandeniu.

Į dubenėlį dėkite saldžiųjų bulvių košę, virtus juoduosius ryžius, putpelių kiaušinius, špinatus, gražgarsčių salotas, išlukštentas ir susmulkintas pistacijas.

Patiekalą pagardinkite pasigamintu padažu.

Panašūs receptai