Jogurtas su keptais obuoliais, riešutais ir razinomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Jogurtas su keptais obuoliais, riešutais  ir razinomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Natūralaus jogurtas be priedų, be laktozės
     380 g
  • Obuoliai
     4 vnt.
  • Riešutai
     4 šaukštas (-ai)
  • Mėgstamos razinos
     4 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
      4 žiupsneliai
  • Medus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes. 

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite obuolių puseles, pašlakstykite jas medumi ir kepkite 30 minučių. 

Kai iškeptos obuolių puselės kiek atvės, sluoksniuodami į indelį dėkite: šiek tiek jogurto, keptų obuolių masės be odelių, razinų ir riešutų, tuomet vėl paeiliui pakartokite visus sluoksnius. Sluoksniuodami įberkite šiek tiek cinamono.

Pastaba: keletą keptų obuolių gabaliukų pasilikite papuošimui.

Kokteilį papuoškite keliomis razinomis, likusiais supjaustytų keptų obuolių gabalėliais ir susmulkintais riešutais.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas