Jautienos kepsnys su kava ir kardamonu

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Jautienos kepsnys su kava ir kardamonu

Ingredientai

  • jautienos išpjova
     1 vnt.
  • malti kardamonai
     2 šaukštas (-ai)
  • tirpioji kava
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • aitriųjų paprikų dribsniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • fasuotos petražolės
     3 šaukštas (-ai)
  • granatas
     0.5 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jautienos išpjovą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pašalinkite plėveles.
Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite.

Dubenėlyje sumaišykite prieskonius, kavą, česnaką. Prieskonių mišiniu įtrinkite mėsą ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių pasimarinuoti.

Jautienos išpjovą aptepkite aliejumi, dėkite ant įkaitintų grotelių ir pakepkite apie 4 minutes iš visų pusių. Iškeptą kepsnį apsukite folija, padėkite 10 minučių į šoną.
Kepsnį supjaustykite, patiekite su granatų sėklytėmis, petražolėmis. Galite patiekti su keptomis bulvytėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė