Imbierinių sausainių namelis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Imbierinių sausainių namelis

Ingredientai

  • imbierinių sausainių tešla
     500 g

Namelio sujungimas

  • cukrus
     300 g

glajus puošybai

  • cukraus pudra
     400 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIM
      1 baltymas
  • spirito actas
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pajusite jaukią Kalėdų dvasią, kai užuosite sklindantį tą nuostabų imbierinės tešlos, kepamos orkaitėje, kvapą. Išlydytu cukrumi sulipdykite iš dalių savo imbierinių sausainių namelį. Užbaigtą namelį papuoškite glajumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Atspausdinkite namo dalis iš čia ir iškirpkite. 

Iškočiokite tešlos gabaliukus 2–3 mm storio lakštais ant miltuoto darbastalio (kočiojamą tešlą uždenkite maistine plėvele, kad tešla nekibtų prie kočėlo).
Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotas skardas. Uždėkite iškarpas palikdami tarpus ir išpjaukite detales. Neiškepkite per daug detalių vienu metu.
Kepkite orkaitės viduryje apie 8 minutes. Uždėkite iškarpas iškart, kai tik iškeps, ir nupjaukite tiesiai kraštus, kol detalės dar šiltos. Palikite atvėsti skardose.

Susoje keptuvėje, ant vidutinės ugnies, išlydykite cukrų namelio lipdymui. Cukrus turi būti visiškai išsilydęs ir šviesiai rudos spalvos. Palikite keptuvę ant silpnos ugnies, kol lipdote detales, kad cukrus nesukietėtų.

Vertikalias galų puses po vieną panardinkite į išlydytą cukrų ir greitai sulipdykite jas su ilgosiomis namelio sienomis. Stogo išorinę apatinę dalį ištepkite išlydytu cukrumi. Greitai uždėkite stogą. Sulipdykite kamino dalis ir uždėkite jį ant stogo.

Sumaišykite cukraus pudrą, kiaušinio baltymą ir spirito actą glajui. Elektriniu plakikliu plakite, kol glajus sukietės. Supilkite glajų į konditerinį maišelį. Papuoškite namelį glajumi. 
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė