Imbierinis spanguolių pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Imbierinis spanguolių pyragas

Ingredientai

Pagrindui

  • imbieriniai sausainiai
     160 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • rudasis cukrus
     4 šaukštas (-ai)
  • sviestas (ištirpintas)
     5 šaukštas (-ai)

Įdarui

  • spanguolės (šviežios arba šaldytos)
     400 g
  • vanduo
     100 ml
  • cukrus
     300 g
  • kiaušiniai (dideli)
     3 vnt.
  • kiaušinių tryniai
     3 vnt.
  • druska
      žiupsnelis
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrinos sultys
     130 ml
  • sviestas
     60 g

Papuošimui

  • sukruotos spanguolės
     
  • šviežias rozmarinas arba čiobrelis
      šakelė
  • džiovintų imbierų gabalėliai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbierinius sausainius, graikinius riešutus ir cukrų surinkite su virtuviniu kombainu iki trupinių. Supilkite ištirpin-tą sviestą į trupinius ir išmaišykite.
Imkite 28 cm kepimo formą, paskleiskite paruoštą sausainių pagrindą. Dėkite į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių. Iškeptą pyrago pagrindą padėkite atvėsti.
Į puodą suberkite spanguoles, 200 g cukraus ir įpilkite 100 ml vandens. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 15 minučių, kol uogos suminkštės.
Išvirtas uogas sutrinkite su virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
Atskirame inde išplakite kiaušinius ir trynius. Kiaušinių masę pagardinkite imbieru.
Kiaušinių masę įmaišykite į spanguolių tyrę ir nuolat maišydami pakaitinkite ant kaitros, kol masė ims tirštėti. Bū-kite atsargus, kad nepervirtų ir netaptu kiaušiniene.
Į paruoštą įdarą sudėkite kambario temperatūros sviesto kubelius. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite ant sausainių pagrindo ir palikite sustingti.
Pyragą papuoškite cukruotomis spanguolėmis, čiobrelių, rozmarino šakelėmis, džiovintais imbiero griežinėliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas