Imbierinis moliūgų gėrimas
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
![Imbierinis moliūgų gėrimas](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/fe8759c55e07f8efb8fb02ec9f4d3477be99a5a9.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
imbierinis gėrimas ROCHESTER GINGER750 ml
-
sviestinis moliūgas0.5 vnt.
-
klevų sirupaspagal skonį
-
plakamoji grietinėlė200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustę gabaliukais susukite į kepimo foliją. Kepkite 180 °C orkaitėje, kol suminkštės (apie 30 min). Tada atvėsinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrelės konsistencijos. Tai galite padaryti iš anksto ir tyrelę laikyti šaldytuve.
Į didelį indą supilkite moliūgų tyrelę, imbierinį gėrimą, klevų sirupą ir išmaišykite.
Patarimas: jei norite pasigaminti šiltą šio gėrimo versiją, dar pakaitinkite.
Išplakite grietinėlę.
Gėrimą išpilstykite į taures. Ant viršaus uždėkite plakamosios grietinėlės. Patiekite šaltą.