Įdarytos paprikos

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Įdarytos paprikos

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežia vištienos filė
     400 g
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • česnakų granulės
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti juodieji pipirai
     5 šaukštelis (-iai)
  • aitriosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • konservuoti pomidorai
     480 g
  • saldžiosios paprikos
     3 vnt.
  • ryžiai
     100 g
  • tarkuotas sūris
     175 g
  • konservuotos pupelės (be skysčio)
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Supjaustykite vištienos filė vidutinio dydžio gabalėliais ir kepkite keptuvėje 5 minutes su kuminu, česnakų granulėmis, aitriąja paprika, pipirais ir druska.
Sudėkite konservuotus pomidorus. Troškinkite ant vidutinės temperatūros kol vištiena iškeps.
Paruoškite paprikas: nupjaukite viršūnėlę taip, kad vėliau galėtumėte sudėti įdarą ir vėl uždengti. Išimkite sėklas. Išpjaustykite norimus ornamentus.
Dideliame puode užvirkite vandenį.
Paprikas sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kol suminkštės. Išimkite iš vandens.
Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite ryžius.
Dideliame inde sumaišykite įdarą: keptą vištieną, virtus ryžius, konservuotas pupeles ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio.
Paruoštą įdarą sudėkite į apvirtas paprikas, užbarstykite likusį tarkuotą sūrį, uždenkite paprikas viršūnėlėmis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Pašaukite įdarytas paprikas ir kepkite 30 min.
Mėgaukitės kol šiltos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė