Gvazdikėlių skonio jautienos liežuvis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Gvazdikėlių skonio jautienos liežuvis

Ingredientai

  • jautienos liežuvis
     1 vnt.
  • druska
     80 g
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • cinamono lazdelės
     2 vnt.
  • malti imbierai
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčių milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 šaukštas (-ai)
  • muskatas
     1 šaukštas (-ai)
  • žvaigždinis anyžius
     5 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     10 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • chalapos paprikos
     3 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius, išmaišykite 1 litre šilto vandens.
Druska ir cukrus turi ištirpti. Įpilkite dar 1 litrą šalto vandens, įdėkite jautienos liežuvį, uždenkite. Svarbu, kad marinatas visiškai apsemtų liežuvį. Pastatykite šaltai marinuotis 2 dienas.
Į puodą įdėkite marinuotą liežuvį, suberkite susmulkintus svogūnus, Chalapos papriką ir gvazdikėlius, įpilkite vandens, kad apsemtų liežuvį. Virkite apie 2 valandas, kol liežuvis suminkštės. Stebėkite, kad virimo metu liežuvis būtų visąlaik apsemtas.
Išvirtą liežuvį išimkite iš vandens, nulupkite ir dar kartą įdėkite į puodą su vandeniu, kuriame virė, kelioms minutėms. Išimkite, atvėsinkite ir patiekite karštą arba atvėsusį. Galite su juo gaminti sumuštinius.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė