Grybų ir grūdėtųjų garstyčių padažas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Grybų ir grūdėtųjų garstyčių padažas

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pievagrybiai
     6 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • brendis
     2 šaukštas (-ai)
  • grietinėlė
     100 g
  • grūdėtosios garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šakelė
  • druska
     
  • pipirai
     

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Česnako skiltelę sutarkuokite.
Į įkaitintą prikaistuvį pilkite aliejaus, suberkite česnaką, pievagrybių griežinėlius ir pakepkite apie 5 minutes. Supilkite brendį. Viską maišydami pavirkite, kol nebesijaus alkoholio kvapo. Supilkite grietinėlę, įkrėskite garstyčių, įdė-kite čiobrelių šakeles. Išmaišykite. Pavirkite ant mažos kaitros apie 2–3 minutes. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Takai su lėtai troškinta mente

1h 30min • Vidutinis

Fetos padažas

20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).