Grilyje keptos kriaušės su grūdėta varške, medumi ir riešutais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • Kriaušės
     6 vnt.
  • Grūdėtos varškės
     350 g
  • Graikinių riešutų
     100 g
  • Medaus
     7 valg. šaukštas (-ai)
  • Šviežių čiobrelių
     kelių šakelių

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir šaukštu išgremžkite sėklytes.

Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Ant grotelių dėkite kriaušes – pirmiausia vidine puse (ta, kurioje buvo sėklytės).  Kepkite 20 minučių. Tada apverskite kriaušes ant išorinės pusės ir kepkite dar 10–15 minučių.

Baigę kepti, nuimkite kriaušių puseles nuo grotelių ir sudėkite į lėkštę. Į išgremžtas duobutes įdėkite grūdėtos varškės, pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais, patepkite medumi ir patiekite. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!