Grilyje keptos kriaušės su grūdėta varške, medumi ir riešutais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • Kriaušės
     6 vnt.
  • Grūdėtos varškės
     350 g
  • Graikinių riešutų
     100 g
  • Medaus
     7 valg. šaukštas (-ai)
  • Šviežių čiobrelių
     kelių šakelių

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir šaukštu išgremžkite sėklytes.

Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Ant grotelių dėkite kriaušes – pirmiausia vidine puse (ta, kurioje buvo sėklytės).  Kepkite 20 minučių. Tada apverskite kriaušes ant išorinės pusės ir kepkite dar 10–15 minučių.

Baigę kepti, nuimkite kriaušių puseles nuo grotelių ir sudėkite į lėkštę. Į išgremžtas duobutes įdėkite grūdėtos varškės, pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais, patepkite medumi ir patiekite. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.