Grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliais

  • Paruošimas 2h 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Atšaldyta kiaulienos nugarinė su šonkauliais
     800 g
  • Česnakų milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Rūkytų paprikų milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Šviežiai grūsti juodieji pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Jūros druska
     1,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Raudonasis svogūnas
     3 vnt.
  • Nuluptas ananasas
     1 vnt.
  • Žaliųjų citrinų žievelės
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Smulkintos šviežios kalendros
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Miežių perliukai
     200 g
  • Sviestas su žolelėmis
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Sumaišykite tris pirmuosius ingredientussu šaukšteliu druskos. Kiaulienos gabaliukus iš visų pusių įtrinkite su 1 ½ šaukšto aliejaus, apibarstykite mėsą prieskonių mišiniu ir palikite marinuoti bent 2 valandoms. Kepkite kiaulieną po 6 minutes iš visų pusių arba kol rezultatas jus tenkins. Išimkite mėsą iš grilio ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.

Kiekvieną svogūną supjaustykite į 4 griežinėlius, juos patepkite ½ šaukšto alyvuogių aliejaus. Ananasą irgi supjaustykite griežinėliais. Ant grilio dėkite svogūnų ir ananaso griežinėlius. Svogūnų griežinėlius kepkite apie 3 minutes iš abiejų pusių; ananaso griežinėlius – po 2 minutes kiekvieną pusę. Tada viską nuimkite nuo grilio. Ananasą supjaustykite mažesniais gabalėliais. Paskaninkite grilyje kepto ananaso gabaliukus ir svogūnų griežinėlius sutarkuotomis žaliųjų citrinų žievelėmis ir sultimis,kalendromis bei likusiu ¼ šaukštelio druskos. Šį pagardą dėkite ant kiaulienos.

Patiekite su miežinių perliukų kruopomis, pagardintomis žolelių sviestu (kruopas išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio, ir įdėkite 1–2 šaukštus sviesto su žolelėmis).

Pastaba: Sviestą su žolelėmis galite pirkti jau paruoštą arba pasigaminti patys.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!