Grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliais

  • Paruošimas 2h 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Atšaldyta kiaulienos nugarinė su šonkauliais
     800 g
  • Česnakų milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Rūkytų paprikų milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Šviežiai grūsti juodieji pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Jūros druska
     1,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Raudonasis svogūnas
     3 vnt.
  • Nuluptas ananasas
     1 vnt.
  • Žaliųjų citrinų žievelės
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Smulkintos šviežios kalendros
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Miežių perliukai
     200 g
  • Sviestas su žolelėmis
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Sumaišykite tris pirmuosius ingredientussu šaukšteliu druskos. Kiaulienos gabaliukus iš visų pusių įtrinkite su 1 ½ šaukšto aliejaus, apibarstykite mėsą prieskonių mišiniu ir palikite marinuoti bent 2 valandoms. Kepkite kiaulieną po 6 minutes iš visų pusių arba kol rezultatas jus tenkins. Išimkite mėsą iš grilio ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.

Kiekvieną svogūną supjaustykite į 4 griežinėlius, juos patepkite ½ šaukšto alyvuogių aliejaus. Ananasą irgi supjaustykite griežinėliais. Ant grilio dėkite svogūnų ir ananaso griežinėlius. Svogūnų griežinėlius kepkite apie 3 minutes iš abiejų pusių; ananaso griežinėlius – po 2 minutes kiekvieną pusę. Tada viską nuimkite nuo grilio. Ananasą supjaustykite mažesniais gabalėliais. Paskaninkite grilyje kepto ananaso gabaliukus ir svogūnų griežinėlius sutarkuotomis žaliųjų citrinų žievelėmis ir sultimis,kalendromis bei likusiu ¼ šaukštelio druskos. Šį pagardą dėkite ant kiaulienos.

Patiekite su miežinių perliukų kruopomis, pagardintomis žolelių sviestu (kruopas išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio, ir įdėkite 1–2 šaukštus sviesto su žolelėmis).

Pastaba: Sviestą su žolelėmis galite pirkti jau paruoštą arba pasigaminti patys.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.