Grill teriyaki portabelo grybai

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Portabella grybai
     4 vnt.
  • TERIJAKI padažas
      pagal skonį
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Čiobrelis
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Rozmarinas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Sviestas
     
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Ožkų sūris
     100 g
  • Smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Sviesto gabalėlis
     
  • Citrinos
     0.5 vnt.
  • Žalumynai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Vyšniniai pomidorai RIMI
      pagal skonį
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nusivalome grybus, nugnybiame kotelį ir nuvalome odeles.
Pasmulkiname česnako skilteles, ištepame grybus teriyaki padažu, įdedame česnako, druskos ir pipiro bei šviežių prieskoninių žolelių.
Viską vainikuojame ožkos sūriu ir sviesto gabalėliu.
Grybus gerai suvyniojame folijoje.
Naudojame tris sluoksnius kad grybai viduje gerai iškeptų, o viršus nesudegtų!
Kepame ant karštų žarijų vis pasukiodami apie 20minučių, priklauso nuo grybų dydžio!
Kol kepa grybai pasiruošiame paprastas smidrų salotas!
Sumedėjusią smidrų dalį nupjauname, o pačius smidrus guldome ant grotelių.
Gausiai apdovanojame juos sviesto gabalėliais.
Beriam druskos ir skaldyto pipiro, kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda, užbaigiame su daaaug cutrinos sulčių.
Guldome į lėkštę kartu su pjaustytais pomidoriukais ir žaluma.
Traukiame grybus iš folijos, išsirenkame sukepusias prieskonines žoleles ir skanaujam!

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas