Grikių miltų sausainiai su medumi

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Grikių miltų sausainiai su medumi

Ingredientai

Ingredientai:

  • Grikių miltai
     110 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Medus
     4 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Grietinė
     1 šaukštelis (-iai)
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C.

Kiaušinius su medumi išplakite labai gerai – iki putų. Į gautą masę supilkite vanilės ekstraktą, aliejų. Suberkite sodą, sumaišytą su grietine, ir viską gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Į skardą dviem šaukštais dėkite tešlą, formuodami nedidelius sausainukus. Kepkite per vieną kartą, nes tešla labai greitai brinksta ir keičiasi jos konsistencija. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė