Grietinėlės ledai su avietėmis ir sausainiais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios avietės
     400 g
  • cukrus
     100 g
  • grietinėlė, 35 % riebumo
     600 ml
  • kondensuotas pienas
     340 ml
  • sausainiai „Red velvet“ iš „Rimi“
     12 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Avietes suberkite į puodą su cukrumi. Pavirkite ant vidutinės kaitros 5 minutes, sutrinkite ir atvėsinkite. 

Dubenyje išplakite grietinėlę. Į grietinėlę supilkite kondensuotą pieną ir atsargiai išmaišykite. 

Imkite šaldymui tinkamą indą. Dėkite sluoksnį plaktos grietinėlės, su šaukštu padėliokite trintos aviečių  masės, tada vėl grietinėlės sluoksnį ir galiausiai su šaukštu padėliokite aviečių masės. Užbaigdami paskutinį sluoksnį papuoškite trintomis avietėmis ir su peiliu atsargiai pamaišykite, kad išeitų norimas ornamentas. 

Sušaldytus ledus supjaustykite plokštelėmis. Su apvalia formele išspauskite apskritimus ir dėkite tarp dviejų sausainių.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!