Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis

  • Gaminimas 22min
  • Vidutinis
Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis

Ingredientai

Žuvų pirštelių ingredientai:

  • jūrinių lydekų filė
     500 g
  • makadamijų riešutai
     100 g
  • kietagrūdžių miltų duonos džiūvėsėliai
     50 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • petražolės
      2 šaukštai
  • citrina
     1 vnt.
  • druska
      žiupsnelis

Salotų ingredientai:

  • raudonasis kopūstas
     0.25 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • majonezas
     1 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jūrinės lydekos filė supjaustykite 2 cm storio juostelėmis. Paskaninkite druska ir atidėkite.
Į grūstuvę dėkite riešutus, česnaką (2 skilteles), sutarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles. Atsargiai sutrinkite, kad riešutai nepaleistų daug aliejaus, ir išmaišykite. Į riešutų masę suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Kiekvieną žuvies juostelę merkite į kiaušinio plakinį ir, apvolioję sugrūstu mišiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol paviršius taps rusvai auksinis ir traškus.

Tuo tarpu paruoškite salotas. Smulkiai supjaustytą raudoną kopūstą sumaišykite su morkų šiaudeliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais. Pagardinkite majonezu, petražolėmis, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Pikantiškus žuvų pirštelius patiekite su traškiomis raudonų kopūstų salotomis. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas