Dėžutė su smulkintomis kiaulienos ir jautienos keksiukais

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Dėžutė su smulkintomis kiaulienos ir jautienos keksiukais

Ingredientai

Ingredientai saldžiajai bulvei:

  • rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • valgomieji batatai (saldžioji bulvė)
     1 vnt.
  • ciberžolė
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • malti muskatai
     0.2 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Smulkintos kiaulienos ir jautienos keksiukams:

  • morka
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • valgomieji batatai (saldžioji bulvė)
     1 vnt.
  • špinatų lapai
     100 g
  • smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI
     100 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonėlis
     1 vnt.
  • čiobrelis
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • rapsų aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Papildomai į dėžutę:

  • džiovinti abrikosai
     30 g
  • migdolai
     30 g
  • sausainiai RIMI BASIC KROKETS
     30 g
  • meduolis
     1 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     2 vnt.
  • brokoliai
     50 g
  • salotos
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Saldžiosios bulvės paruošimas

Nulupkite saldžiąją bulvę, supjaustykite ją kubeliais.

Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Suverskite bulvės gabaliukus. Gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų aliejumi.

Pastaba. Per dažnai nemaišykite, nes bulvės gabaliukai gali pasidaryti minkšti. Įberkite ciberžolės ir maltų muskatų, pamaišykite, kad visi gabaliukai pasidengtų prieskoniais, tada pasūdykite pagal savo skonį. Kepkite ant silpnos kaitros 15 min. arba kol gabaliukai pasidarys rusvai auksinės spalvos.

Galima valgyti iškart arba laikyti šaldytuve sandariame stikliniame inde ir naudoti vėliau pagal poreikį.

Smulkintos kiaulienos ir jautienos keksiukų gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Susmulkinkite svogūnus, morkas sutarkuokite burokine tarka, saldžiąją bulvę supjaustykite kubeliais.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnus, maišydami kepkite 5–7 min., kol svogūnai taps minkšti ir perregimi. Suverskite tarkuotas morkas ir kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę. Tada sudėkite špinatus ir kepkite dar 1 min. Leiskite atvėsti.

Mišiniui atvėsus, sudėkite į jį smulkintą kiaulieną ir jautieną, žoleles, druską ir pipirus, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir kepkite orkaitėje 35–40 min. Ištraukę iš orkaitės, apie 10 minučių leiskite atvėsti. Valgyti galima iš karto arba padėti į šaldytuvą ir laikyti sandariame inde ar net užšaldyti šaldiklyje ir vartoti vėliau.

Ruošiame dėžutę

Į priešpiečių ar pietų dėžutę įdėkite 2–3 smulkintos kiaulienos ir jautienos keksiukus su daržovėmis, šalia dėkite salotų mišinio, saldžiųjų bulvių, taip pat susmulkintų virtų brokolių, perpus perpjautų vyšninių pomidoriukų. Desertui puikiai tiks meduolis, saujelė migdolų, keletas džiovintų abrikosų ir sausainių.

Patarimas. Tiek saldžiąsias bulves, tiek smulkintos kiaulienos ir jautienos keksiukus galite pasiruošti iš vakaro, taip pat ir išsivirti brokolius. Ryte beliks tik susikomplektuoti dėžutę

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas