Citrininė vištiena su šparagais ir graikiniais riešutais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Citrininė vištiena su šparagais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

Daržovės

  • Bulvės
     800 g
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Žalieji smidrai
     250 g
  • Paprikos
     2 vnt.
  • Graikiniai riešutai be kevalų
     200 g
  • Špinatai
     65 g

Citrinų ir čiobrelių glaistas

  • Citrinos sultys ir žievelė
     2 šaukštas (-ai)
  • Fasuotas čiobrelis
     20 g
  • Skystas medus
     2 šaukštas (-ai)

Vištiena

  • Šviežia viščiukų broilerių filė
     4 vnt.
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Fetos sūrio jogurtas

  • Fetos sūris
     150 g
  • Turkiškas jogurtas SALAKIS, 10 %
     200 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis patiekalas išsiskiria ypatinga citrinų ir čiobrelių glaistas, kuris kepimo metu aptepamas net kelis kartus. Citrininė vištiena patiekiama su keptomis bulvėmis, šparagais ir paprikomis, sumaišytomis su graikiniais riešutais.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C.
Nuplaukite ir padalinkite bulves per pusę. Sumaišykite bulves su puse alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite bulves ant kepimo skardos. Įdėkite į orkaitės vidurį maždaug 25 minutėms arba kol bulvės suminkštės.
Nupjaukite 2-3 cm nuo smidrų apačios. Nulupkite, jei jų odelė labai stora, padalinkite per pusę. Išimkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 3 cm didumo gabalėliais. Smidrus, papriką ir graikinius riešutus sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Smidrus, pipirus ir graikinius riešutus sudėkite ant bulvių ir švelniai išmaišykite, kai bulvių kepimo laikas liks apie 10 minučių.
Nuplaukite ir nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Čiobrelius smulkiai supjaustykite. Sumaišykite citrinos žievelę, sultis, medų ir čiobrelius.
Vištieną aptepkite aliejumi, kepkite ant grotelių arba keptuvėje apie 15 minučių arba tol, kol vištienos vidinė temperatūra pasieks 72 °C. Kepkite ant netiesioginės ugnies arba naudokite dangtį, jei vištiena kepama keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais. Retkarčiais vištieną apverskite ir aptepkite citrinų ir čiobrelių glaistu.
Sutrupinkite fetos sūrį ir sumaišykite su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Špinatus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Jei reikia, dar paskaninkite druska ir pipirais.
Vištieną patiekite su keptomis bulvėmis ir daržovėmis bei fetos sūrio jogurtu.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas