Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Česnakas
     3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     250 ml
  • Malti juodieji pipirai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Švieži čiobreliai
     20 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas tinka marinuoti jautieną, veršieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos. 

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. Česnakus įvyniokite į foliją. Kepkite orkaitėje 20–30 minučių, kol suminkštės. Tada leiskite atvėsti.

Nuo iškeptų česnakų skiltelių nuimkite lukštus. Tada česnakus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su aliejumi. Arba nuluptus ir pakepintus česnakus dėkite į virtuvės kombainą, užpilkite aliejumi ir išmaišykite.

Įberkite maltų juodųjų pipirų ir šviežių čiobrelių lapelių. Viską dar kartą gerai išmaišykite. Panardinkite mėsą į marinatą, uždenkite. Palaikykite šaldytuve keletą valandų arba per naktį ir galite kepti.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.