Burrito su jautiena

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Burrito su jautiena

Ingredientai

Ingredientai:

  • kvietinės tortilijos
     8 vnt.
  • malta jautiena
     450 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • buritų prieskonių mišinys
     1 pakuotė (-ės)
  • konservuotos juodosios pupelės (be skysčio)
     230 g
  • konservuoti kukurūzai (be skysčio)
     230 g
  • tarkuotas čederio sūris
     150 g
  • grietinė
     8 šaukštas (-ai)
  • aliejus (kepimui)
      šlakelis (-iai)
  • ilgagrūdžiai ryžiai
     200 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • trintų pomidorai
     150 g
  • šiltas vanduo
     500 ml
  • malta aitrioji paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sudėkite maltą jautieną, susmulkintą svogūną ir česnaką. Maišydami kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Suberkite pakelį buritų prieskonių. Viską pamaišykite ir palikite troškintis 5–8 min. Nuimkite keptuvę nuo kaitros ir palikite jautieną atvėsti iki kambario temperatūros apie 15 min.

Paruoškite ryžius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite ryžius ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Sumažinkite kaitrą, supilkite šiltą vandenį, pomidorų padažą, pabarstykite aitriosios paprikos, suberkite susmulkintą česnaką. Viską pamaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite virti apie 20 min. Ryžius pamaišykite, jie turi būti lipnūs ir birūs. 

Pasiruoškite sukti buritus. Ant stalo pasidėkite tortilijas ir dėkite pasigamintą jautienos įdarą, virtus ryžius, juodąsias pupeles, kukurūzus, tarkuotą čederio sūrį, grietinę. Buritus susukite. 

Buritus galite suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą arba užšaldyti šaldiklyje ir laikyti iki 1 mėnesio. Prieš patiekdami į stalą buritus išvyniokite iš maistinės plėvelės ir pašildykite keptuvėje, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė