Bulvių ir kiaulių šonkaulių troškinys

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Bulvių ir kiaulių šonkaulių troškinys

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios lietuviškos bulvės
     500 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • imbiero šaknis
     100 g
  • svogūnų laiškai
      3 vnt.
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • kiaulienos šonkauliai
     1.2 kg
  • vanduo
     1 l
  • sojų padažas
     6 šaukštas (-ai)
  • pipirai
     1 žiupsnelis
  • jūros druska
     1 žiupsnelis
  • žvaigždinio anyžiaus žvaigždutės
     2 vnt.
  • šviežūs valgomieji danteniai (šitakiai), voveraitės ir pievagrybiai
     250 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, tada sudėkite 6 imbiero griežinėlius. Šiek tiek (apie 30 sekundžių) pakepinkite. Tada į keptuvę suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir vėl apie 30 sekundžių pakepinkite.

Įkrėskite 1 šaukštą medaus, pamaišykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite kiaulių šonkaulius, atskirtus po vieną šonkauliuką. Kepkite maišydami 5 minutes ant didelės ugnies.

Įpilkite 1 litrą vandens ir 6 šaukštus sojų padažo. Įberkite žiupsnelį druskos ir įmeskite 2 žvaigždinio anyžiaus žvaigždutes. Suverskite perplautus ir, jei reikia, pasmulkintus grybus.

Sudėkite nuskustas bulves ir viską troškinkite lėtai 45 minutes uždengę dangčiu.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį ir patiekite.

Panašūs receptai

Japoniška MISO sriuba

35min • Lengvas