Bulvių ir kiaulių šonkaulių troškinys

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios lietuviškos bulvės
     500 g
  • aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • imbiero šaknis
     6 gabalėlis (-iai)
  • svogūnų laiškų stiebeliai
     3 vnt.
  • medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kiaulių šonkauliai
     1,2 kg
  • vanduo
     1 l
  • sojų padažas
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • pipirai
     1 žiupsnelis (-iai)
  • jūros druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • žvaigždinio anyžiaus žvaigždutės
     2 vnt.
  • šviežūs valgomieji danteniai (šitakiai), voveraitės ir pievagrybiai
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, tada sudėkite imbiero griežinėlius. Šiek tiek (apie 30 sekundžių) pakepinkite. Tada į keptuvę  suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir vėl apie 30 sekundžių pakepinkite.

Įkrėskite 1 šaukštą medaus, pamaišykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite kiaulių šonkaulius, atskirtus po vieną šonkauliuką. Kepkite maišydami 5 minutes ant didelės ugnies.

Įpilkite 1 litrą vandens ir 6 šaukštus sojų padažo. Įberkite žiupsnelį druskos ir įmeskite 2 žvaigždinio anyžiaus žvaigždutes. Suverskite perplautus ir, jei reikia, pasmulkintus grybus.

Sudėkite nuskustas bulves ir viską troškinkite lėtai 45 minutes uždengę dangčiu.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį ir patiekite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.