Bulvių ir kiaulių šonkaulių troškinys

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios lietuviškos bulvės
     500 g
  • aliejus
     3 valg. šaukšto (-ų)
  • imbiero šaknis
     6 gabalėlio (-ių)
  • svogūnų laiškų stiebeliai
     3 vnt.
  • medus
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • kiaulių šonkauliai
     1,2 kg
  • vanduo
     1 l
  • sojų padažas
     6 valg. šaukšto (-ų)
  • pipirai
     1 žiupsnelio (-ių)
  • jūros druska
     1 žiupsnelio (-ių)
  • žvaigždinio anyžiaus žvaigždutės
     2 vnt.
  • šviežūs valgomieji danteniai (šitakiai), voveraitės ir pievagrybiai
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, tada sudėkite imbiero griežinėlius. Šiek tiek (apie 30 sekundžių) pakepinkite. Tada į keptuvę  suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir vėl apie 30 sekundžių pakepinkite.

Įkrėskite 1 šaukštą medaus, pamaišykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite kiaulių šonkaulius, atskirtus po vieną šonkauliuką. Kepkite maišydami 5 minutes ant didelės ugnies.

Įpilkite 1 litrą vandens ir 6 šaukštus sojų padažo. Įberkite žiupsnelį druskos ir įmeskite 2 žvaigždinio anyžiaus žvaigždutes. Suverskite perplautus ir, jei reikia, pasmulkintus grybus.

Sudėkite nuskustas bulves ir viską troškinkite lėtai 45 minutes uždengę dangčiu.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį ir patiekite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.