Brusketa su voveraitėmis ir bri sūriu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
![Brusketa su voveraitėmis ir bri sūriu](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/dd759069077fe6400b8f8501eba611d206b3e94e.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
lydytas sviestas (ghi)80 g
-
voveraitės450 g
-
itališka duona Ciabatta1 vnt.
-
baltas pelėsinis sūris brie125 g
-
petražolės10 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepinkite voveraites apie 8 min. Pasūdykite ir atsidėkite.
Čiabatą supjaustykite maždaug 1 cm. storio riekelėmis (reikės 8 riekelių) ir lengvai paskrudinkite 200 ºC temperatūros orkaitėje.
Sūrį supjaustykite riekelėmis, uždėkite ant čiabatos ir kepkite, kol išsilydys.
Tuomet ištraukite iš orkaitės, uždėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis.
1 patarimas. Norėdami paryškinti grybų skonį, galite pagardinti čiobreliais.
2 patarimas. Vietoje pelėsinio sūrio galite naudoti mocarelą.