Bolivinių balandų ir burnočių itališki juostiniai makaronai su vyšniniais pomidoriukais

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Bolivinių balandų ir burnočių itališki juostiniai makaronai su vyšniniais pomidoriukais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kietasis sūris
     80 g
  • Burnočio miltai
     80 g
  • Kukurūzų krakmolas
     40 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     50 ml
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Aitriosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Bazilikas
     1 sauja (-os)
  • Vyšniniai pomidorai
     250 g
  • Kietasis sūris
     40 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite makaronų tešlą – visus produktus sumaišykite ir gerai išminkykite. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 20 minučių. 

Kuo ploniau iškočiokite tešlą ir supjaustykite juostelių formos makaronais. 

Vyšninius pomidoriukus sudėkite į vandenį ir išspauskite, kad jie persprogtų ir būtų galima išgremžti sėklas. 

Sukapokite arba sutrėkškite česnakus. 

Įkaitinkite keptuvę. Puode užvirinkite vandenį. 

Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite bazilikus ir česnako skilteles, pakepinkite.

Sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką ir vyšninius pomidoriukus. Dėmesio – karštas aliejus gali taškytis!

Viską pakepinkite 2 minutes. Tuo pat metu sudėkite virti makaronus. Makaronai verdančiame vandenyje išvirs jau po 30 sekundžių.

Suverskite išvirtus makaronus į keptuvę ir maišydami suberkite tarkuotą parmezaną.

Prieš patiekdami apibarstykite sūriu (jei norite) ir iškart valgykite. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė