Barbekiu padažas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Barbekiu padažas

Ingredientai

  • džiovintos slyvos
     150 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • trinti pomidorai
     500 ml
  • viskis
     3 šaukštas (-ai)
  • Vorčesterio padažas
     5 šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • aitriosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną, kol taps permatomas. Suberkite česnaką, džiovintas slyvas, sudė-kite pomidorų pastą. Viską pamaišykite. Įpilkite trintų pomidorų, viskio, Vorčesterio padažo, įberkite cukraus, druskos, aitriosios paprikos miltelių, rūkytos paprikos miltelių ir pipirų. Viską išmaišykite. Retkarčiais pamaišydami virkite padažą apie 15 minučių. Išvirtą padažą sutrinkite su elektriniu trintuvu ir supilkite į užsukamą indelį. Padažą galite laikyti šaldy-tuve apie 1 savaitę.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas

Rabarbarų čatnis

45min • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas