Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

  • Gaminimas 4h 30min
  • Lengvas
Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

Ingredientai

Ingredientai:

  • Šviežios avietės
     0.625 kg
  • Šviežios žaliųjų citrinų sultys
     3 vnt.
  • Medus
     350 g
  • Šaltas virintas vanduo
     250 ml
  • Romas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus ingredientus, išskyrus romą, supilkite į plaktuvą ir plakite apie 30 sekundžių, kol pasidarys vientisa masė. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Įpilkite romo ir išmaišykite.

Masę supilkite į pyrago skardą. Šaldykite 4–5 valandas, būtinai (!) kas valandą pamaišydami, kol susiformuos ledo kristalai. Jei norite, patiekdami kiekvieną porciją papuoškite šviežiomis avietėmis.

Panašūs receptai

Naminiai zefyrai

12h • Vidutinis

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis