Aviečių ir žaliųjų citrinų granita
-
Gaminimas 4h 30min
-
Lengvas
![Aviečių ir žaliųjų citrinų granita](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/11decdebd4841e0fc09516357e26e444fb0ce5e6.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
Šviežios avietės0.625 kg
-
Šviežios žaliųjų citrinų sultys3 vnt.
-
Medus350 g
-
Šaltas virintas vanduo250 ml
-
Romaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus ingredientus, išskyrus romą, supilkite į plaktuvą ir plakite apie 30 sekundžių, kol pasidarys vientisa masė. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Įpilkite romo ir išmaišykite.
Masę supilkite į pyrago skardą. Šaldykite 4–5 valandas, būtinai (!) kas valandą pamaišydami, kol susiformuos ledo kristalai. Jei norite, patiekdami kiekvieną porciją papuoškite šviežiomis avietėmis.