Apvirta menkė su šviežiai marinuotomis daržovėmis ir čili skonio jogurtu

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Apvirta menkė su šviežiai marinuotomis daržovėmis ir čili skonio jogurtu

Ingredientai

Daržovėms:

  • žiedinis kopūstas
     500 g
  • žirnių ankštys
     150 g
  • šaldytos sojų pupelės
     250 g
  • morkos šiaudeliais
     250 g
  • šviesus sojų padažas
     50 ml
  • ekologiškas rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • baltojo vyno actas
     1 šaukštas (-ai)
  • sezamų sėklos
     1 šaukštas (-ai)

Čili jogurtui:

  • raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • turkiškas jogurtas
     200 g
  • druska
     1 žiupsnelis

Menkei:

  • tarkuotas šviežias imbieras
     2 šaukštas (-ai)
  • žuvies sultinys
     500 ml
  • šviesus sojų padažas
     50 ml
  • menkių filė
     600 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atšildykite sojos pupeles ir menkę, jei produktai yra užšaldyti.

Daržovės:

Žiedinius kopūstus supjaustykite į mažas gūžes.

Perpjaukite papriką, išimkite iš jos sėklas ir supjaustykite ją šiaudeliais.

Padalinkite išilgai žirnių ankštis.

Dubenyje sumaišykite sojos padažą, rapsų ir sezamo aliejų, actą ir sezamo sėklas. Sudėkite daržoves ir palikite marinuotis bent 20 minučių.

Pagardinkite druska.

Čili skonio jogurtas:

Perpjaukite aitriąją papriką, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sumaišykite aitriąją papriką su jogurtu bei pagardinkite druska.

Nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Mažame puode užvirinkite žuvies sultinį, sojas ir imbierą.

Supjaustykite žuvį gabaliukais, sudėkite juos į sultinį ir apvirkite apie 3 minutes.

Patarimas: patiekalą pabarstykite stambiai supjaustyta kalendra.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas