Apelsinų ir spanguolių sirupas su kadagių uogomis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Apelsinų ir spanguolių sirupas su kadagių uogomis

Ingredientai

  • spanguolės
     200 g
  • apelsinai
     2 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • kadagio uogos
     8 vnt.
  • juodųjų pipirų žirneliai
     5 vnt.
  • kardamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • citrinų rūgštis
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     500 ml
  • cukrus
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą.
Nuo apelsinų ir citrinos nutarkuokite žieveles. Citrusus perpjaukite per pusę, išspauskite sultis.

Į puodą suberkite žieveles, spanguoles, sutraiškytas kadagio uogas, pipirus, kardamoną, supilkite sultis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 10 minučių.

Perpilkite skystį į stiklinį indą, įberkite citrinos rūgšties, padėkite šaltai 2 dienoms.
Po 2 dienų skystį perkoškite per sietelį, įpilkite sirupo ir išmaišykite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė