Apelsinų ir mandarinų kremas

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Apelsinų ir mandarinų kremas

Ingredientai

  • apelsinai
     2 vnt.
  • mandarinai
     6 vnt.
  • kiaušiniai
     6 vnt.
  • cukrus
     100 g
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius.
Nutarkuokite apelsinų žieveles. Iš apelsinų ir mandarinų išspauskite sultis. Sulčių turi gautis apie 200 ml.
Prikaistuvyje sumaišykite sultis, cukrų, kukurūzų krakmolą ir tarkuotas žieveles. Virkite ant vidutinės kaitros nuolat maišydami apie 4–5 minutes, kol masė ims tirštėti.
Trynius maža srovele supilkite į prikaistuvį su sulčių mišiniu. Nuolat maišydami kaitinkite kremą ant vidutinės kaitros iki 75 °C.
Kremą nuimkite nuo ugnies, įdėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.
Supilstykite kremą į stiklinius indelius. Laikykite šaltai.
Kremą galima laikyti šaltai iki 2 savaičių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis