Apelsininis keptas kiaulienos kumpis

  • Gaminimas 10h 20min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • kiaulienos kumpis
     800 g

Sūrymui:

  • apelsinai
     1 vnt.
  • vanduo
     400 g
  • druska
     35 g
  • cukrus
     15 g
  • lauro lapai
     2 g
  • keturių pipirų mišinys
     4 g
  • kvapieji pipirai
     2 g
  • gvazdikėliai
     5 g
  • cinamono lazdelės
     8 g

Marinavimui:

  • prieskonių mišinys su šaltalankiais ir apelsinais
     5 g
  • citrininiai pipirai
     7 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite sūrymą: į vandenį išspauskite apelsinų sultis, sudėkite druską, cukrų, lauro lapus, kvapiuosius pipiris, keturių pipirų mišinį, gvazdikėlius, cinamono lazdeles. Šiame sūryme laikykite kumpį apie parą laiko.

Išėmę iš sūrimo, kumpį įtrinkite prieskonių mišiniu su šaltalankiais ir apelsinais ir citininiais pipirais. Taip marinuokite dar 10-12 val.

Į kepimo skardą įpilkite truputį vandens. Kumpį dėkite į kepimo maišelį, tada – į skardą  ir apie 10 val. kepkite apie 80°C temperatūroje. Baigiant kepti, dar 15-20 min. – apie 190°C

Patiekite kumpį su patinkančiu padažu, daržovėmis ar garnyru (bulvėmis, ryžiais, grikiais). Kumpis gali būti naudojamas salotoms, kaip plėšyta mėsa. Atšalusį kumpį, supjaustytą riekutėmis, galima naudoti sumuštiniams, tortilijoms. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė